7 عارضه برتر ایمپلنت دندان
طبق آمار آکادمی ایمپلنت دندانپزشکی آمریکا، بیش از 3 میلیون آمریکایی دارای ایمپلنت های دندانی موجود هستند. ایمپلنت دندان جایگزینی برای دندانی است که از بین رفته، کشیده شده یا هرگز رشد نکرده است. یک پیچ تیتانیومی که جایگزین ریشه دندان میشود، با جراحی در استخوان فک کاشته میشود و یک تاج به آن متصل میشود.برای ارتباط با بهترین دکتر ایمپلنت دندان در تهران اینجا کلیک کنید
میزان موفقیت ایمپلنت های دندانی 98 درصد است که 97 درصد از این ایمپلنت های موفق برای مدت طولانی دوام می آورند. اما در موارد نادر، ممکن است عوارضی رخ دهد که ممکن است باعث شکست ایمپلنت شود. مراقب این 7 عارضه رایج ایمپلنت دندان باشید.
- ایمپلنت شل احتمالاً شایع ترین عارضه ایمپلنتی است که شل شده است. تعدادی از دلایل ممکن برای این وجود دارد. در برخی موارد، استخوان فک به اندازه کافی برای نگه داشتن ایمپلنت قوی نیست، شاید به دلیل از بین رفتن استخوان در اثر افزایش سن. عوامل دیگری مانند سیگار کشیدن، بیماری لثه و بهداشت نامناسب دهان و دندان می توانند باعث شل شدن ایمپلنت شوند. اگر ایمپلنت شما شل شده است، فوراً با جراح دهان تماس بگیرید.
- عفونت یکی دیگر از عوارض شایع ایمپلنت های دهان عفونت است. محل کاشت ممکن است ملتهب و عفونی شود و باعث درد و حتی تب شود. عفونت ها مدت کوتاهی پس از انجام جراحی ایمپلنت ایجاد می شوند. حتماً دستورالعملهای جراح دهان خود را در مورد تمیز نگه داشتن ناحیه پس از عمل دنبال کنید و در صورت مشاهده علائم عفونت فوراً با ما تماس بگیرید.
- خون ریزی. در برخی موارد، ایمپلنت منجر به خونریزی مزمن می شود. هنگامی که خونریزی متوقف نمی شود، می تواند باعث انواع مشکلات از ناراحتی معده تا کم خونی شود. در بیشتر موارد، خونریزی را می توان با مداخله جراح دهان و دندان در حالی که ایمپلنت را در جای خود نگه داشت، متوقف کرد.
- حرکت میکرو. گاهی اوقات ایمپلنت ها می توانند کمی جابجا شوند یا مقدار کمی حرکت کنند که به آن حرکت میکرو می گویند. این به اندازه یک ایمپلنت شل نیست، و ممکن است به سختی متوجه آن شوید. علائم هشدار دهنده حرکت میکرو شامل احساس سفتی در دندان های اطراف ایمپلنت یا تغییر در ایمپلنت است که وقتی در آینه نگاه می کنید می توانید ببینید. این یک علامت هشدار اولیه است که ایمپلنت ممکن است به زودی شل شود. اگر به این نوع مشکل مشکوک هستید با جراح دهان خود تماس بگیرید.
- واکنش آلرژیک. اکثر ایمپلنت ها از آلیاژ تیتانیوم ساخته شده اند. حتی اگر بسیار نادر است، برخی از بیماران ممکن است حساسیت ناشناخته ای به تیتانیوم یا فلز دیگری داشته باشند. علائم واکنش آلرژیک شامل تغییر طعم، گزگز، التهاب یا تورم در ناحیه است. اگر آلرژی به آلیاژ تیتانیوم دارید، می توان از مواد جایگزین استفاده کرد. ایمپلنت شما به سادگی نیاز به تعویض دارد. اگر فکر می کنید ممکن است واکنش آلرژیک به ایمپلنت خود را تجربه کنید، با جراح دهان خود تماس بگیرید.
- آسیب عصبی در برخی موارد ایمپلنت خیلی نزدیک به عصب است و باعث آسیب می شود. علائم آسیب عصبی شامل بی حسی یا سوزن سوزن شدن در زبان، لثه، لب ها و صورت است. برداشتن ایمپلنت ممکن است مشکل را برطرف کند، اما ممکن است آسیب عصبی دائمی شود. جراح دهان شما باید تمام خطرات احتمالی این عمل از جمله خطر آسیب عصبی را از قبل با شما در میان بگذارد.
- بیرون زدگی در حفره سینوسی. در موارد نادر، ایمپلنت در فک بالا می تواند به داخل حفره سینوسی بیرون بزند. این می تواند باعث درد و سایر عوارض در سینوس ها و همچنین افزایش احتمال شکست ایمپلنت شود.